Bezoek aan HIMMS vergroot ‘sense of urgency’

Van 19 tot en met 24 februari is een groot aantal leden van het informatieberaad op werkbezoek geweest naar de Verenigde Staten. De delegatie van het Informatieberaad bezocht de Zorg & ICT beurs HIMMS en bracht werkbezoeken in Boston. De reis heeft de leden van het Informatieberaad dichter bij elkaar gebracht.

Het bezoek aan de VS heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd waar we in Nederland ook mee aan de slag kunnen. Daarnaast blijkt dat we in Nederland iets unieks aan het doen zijn met ‘patiënt centraal' en MedMij. Van de Nederlandse aanpak kunnen veel landen nog iets leren.

Ook heeft deze reis ervoor gezorgd dat er meer besef is over de stappen die er in Nederland nog gezet moeten worden. Tijdens de bezoeken is er in ieder geval genoeg inspiratie opgedaan voor de versnelling van het realiseren van de gewenste en noodzakelijke samenhang in de informatievoorziening in de zorg.

Lees het volledige verslag van het bezoek aan de VS