Meet up 26 maart over Eenheid van taal

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) opent op maandag 26 maart a.s. opnieuw haar deuren voor de Meet up van het Informatieberaad, deze keer geheel in het teken van Eenheid van taal.

Tijdens de laatste, stormachtige Meet up op 11 december jl. werd in groepen gepraat over impactvolle kansen voor de informatievoorziening in de zorg. Eenheid van taal werd overtuigend gekozen als hét thema in de zorg dat het verschil gaat maken. Dat past bij outcomedoel 4 van het Informatieberaad: Eenmalig vastleggen, meervoudig gebruik.

Eenheid van taal

Binnen het Informatieberaad wordt vaak gesproken over de grote kansen die Eenheid van taal biedt. Er zijn nog veel vragen onbeantwoord rondom Eenheid van taal. Wat is het nu precies? Hoe kan het de patiënt helpen en hoe kan een zorgprofessional ermee excelleren? Waarom hebben we Eenheid van taal nog niet bereikt? En, wat is daar voor nodig? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de Meet Up op maandag 26 maart a.s.

Programma

De aftrap wordt verzorgd door Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS en voorzitter van het Informatieberaad. Daarna krijgt u de kans om kosteloos de serious game van het programma Registratie aan de bron te spelen. In de middag gaat u aan de slag met concrete en herkenbare casuïstiek op het gebied van Eenheid van taal, onder leiding van geoefende moderatoren. U gaat naar huis met nieuwe inzichten en concrete oplossingen die u zelf in uw eigen omgeving kunt toepassen.

Serious game

Meemaken hoe prettig het is om alle zorginformatie maar één keer te hoeven vastleggen? In de huid van een patiënt kruipen en merken hoe fijn het is als jouw medische informatie snel beschikbaar is? Dat kan met de serious game van het programma Registratie aan de bron.

In de game spelen de deelnemers een ziekenhuis-in-het-klein na. Patiënten vinden hun weg langs assistenten, verpleegkundigen en artsen. Al deze professionals leggen in het epd hun zorginformatie vast. Deelnemers ondervinden aan den lijve hoe het is als ze steeds opnieuw informatie moeten geven, uitvragen, opzoeken en noteren. Ze worden uitgedaagd om na te denken hoe ze zorginformatie slimmer en gemakkelijker kunnen vastleggen. En hoe ze de informatie kunnen hergebruiken.

Aanmelden

Wilt u de Meet up bijwonen? Verzeker uzelf van een plek door in te schrijven via aanmelder.nl/meetup26-03

Let op: de capaciteit is beperkt tot maximaal 200 deelnemers!