Marjolein ten Kroode benoemd tot voorzitter Architectuurboard Zorg

Voor de onlangs opgerichte Architectuurboard Zorg is een voorzitter benoemd. De sterke signatuur van de board, de complexiteit van de thema’s en de diversiteit aan belangen in het werkveld van de zorg vragen om een ervaren en deskundige voorzitter. Deze is gevonden in de persoon van Marjolein ten Kroode, procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie (OM).

Marjolein ten Kroode

Marjolein ten Kroode

Maatschappelijke opbrengst

Ten Kroode heeft brede bestuurlijke ervaring in zowel de zorg als in het sociale domein. Tot voor kort was zij voorzitter van de Raad van Bestuur van GGZ Rivierduinen. Vanuit die positie was zij ook lid van het Informatieberaad Zorg. Daarvoor was zij vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank. Sinds juni 2018 werkt zij als procureur-generaal bij het OM, met als aandachtsgebied bedrijfsvoering.
 

 “Als onafhankelijk voorzitter zal ik me richten op de maatschappelijke opbrengst van de Architectuurboard Zorg, dus voor resultaat voor de patiënt en de zorgverlener. De board ondersteunt en adviseert leden van het Informatieberaad door complexe informatie- en ICT-vragen te beantwoorden en besluitvorming te bevorderen.”, aldus Marjolein ten Kroode.