Vierde Meet Up Informatieberaad gestart!

Om 10.00 uur is de vierde Meet Up van het Informatieberaad van start gegaan. Om 09.00 uur opende het ministerie van VWS haar deuren voor een breed publiek om inspiratie op te doen rondom het informatiestelsel in de zorg. Deze keer is het thema: “En IK dan? De reis van de persona’s”. De bezoekers krijgen vandaag de kans om in de huid te kruipen van een persona.

Iedereen die deelneemt aan de Meet Up heeft vanmorgen een sticker opgeplakt gekregen, met daarop een afbeelding van één van de zes persona’s die voor het Informatieberaad zijn ontwikkeld. Alle bezoekers is gevraagd om tijdens de dag niet namens zichzelf te spreken, maar zich te verplaatsen in het gedachtegoed van de persona die zij vandaag zijn. Een eerste kennismaking met de persona’s vond plaats in de voor hen speciaal ingerichte huiskamers. Om 10.00 uur opende secretaris-generaal Erik Gerritsen van VWS de bijeenkomst.

Aanmeldbalie

Deelnemers bij de aanmeldbalie

Later vandaag worden de zes persona’s officieel aan het grote publiek voorgesteld. Een persona is de verpersoonlijking van een specifieke klantgroep. Geen algemene beschrijving, maar een concreet, zorgvuldig opgesteld profiel van een persoon die een groep uit de samenleving vertegenwoordigt. Een ‘levend’ mens, voor iedereen herkenbaar en tot de verbeelding sprekend.