Meld je nu aan voor de presentatie ‘Remote Document Encryption voor de zorg’

Tijdens de bijeenkomst van de Architectuurcommunity Zorg op 11 oktober geeft Eric Verheul een presen­tatie met een workshop over Remote Document Encryption. Eric is als deeltijdhoogleraar verbonden aan de Digital Security-groep van de Radboud Uni­versiteit.

De Architectuurcommunity Zorg is een netwerk van informatiemanagers, IT-architecten, informatieanalisten, CIO’s en anderen met een interesse voor informatie, techniek en ar­chitectuur. Zij doet via de Architectuurboard Zorg voorstellen aan het Informatieberaad Zorg, over de informatiepositie van burgers, zorgdata, standaardi­satie, stelsel-brede afspraken, inzet van nieuwe technologieën, privacy en over informatiebeveili­ging.

Remote Document Encryption is een recente cryptografische innovatie, die werkt met be­staande identiteitsdocu­menten: identiteitskaarten, paspoorten en rijbewijzen. Met RDE kan een partij gegevens versleutelen voor de houder van een identiteitsdocument. Ontsleuteling is dan alleen mogelijk met fysiek bezit van het identiteitsdocument en gebeurt in dat docu­ment. De houder moet wel beschikken over een lezer of smartphone die contactloze kaarten kan lezen. Eric zal RDE inleiden en demonstreren met een RDE-app, met de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) conform MedMij als voorbeeld. Zo kan alleen de patiënt zijn gegevens in de PGO lezen. In de workshop zal interactief worden gezocht naar andere RDE-toepassingen van RDE en het nieuwe rijbewijs.

Locatie, datum en tijdstip

donderdag 11 oktober 2018, 9.30 uur – 12.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur.

Van der Valk Hotel Utrecht

Aanmelding

Deelname is gratis, maar deelnemers moeten zich wel vooraf aanmelden door een mail te sturen naar: ArchitectuurcommunityZorg@zinl.nl.