Wat vind jij van gestandaardiseerde gegevensuitwisseling in Europa?

De Europese Commissie roept alle inwoners van de Europese Unie op om mee te denken over gestandaardiseerde gegevensuitwisseling in Europa, waarmee patiëntgegevens bijvoorbeeld kunnen worden uitgewisseld tussen ziekenhuizen uit verschillende EU-lidstaten. Dit heeft als voordeel dat als je bijvoorbeeld in Spanje op vakantie bent en opgenomen moeten worden in een Spaans ziekenhuis, dit ziekenhuis snel en veilig over je medische gegevens kan beschikken, mits jij hier natuurlijk toestemming voor hebt gegeven.

Om erachter te komen wat mensen, waaronder zorgprofessionals en ICT-leveranciers in de Europese lidstaten, vinden van dit idee, is de Europese Commissie een open consultatie gestart. Iedereen die een opvatting heeft over gestandaardiseerde gegevensuitwisseling voor inwoners van de EU, kan tot 20 december 2018 reageren op de open consultatie. Reageren kan via de volgende link: “EU electronic health records: the Commission would like to hear your views”.

Wat vind jij van een Europees elektronisch gezondheidsdossier?

Hoe meer mensen hun mening geven, hoe sterker het Nederlandse geluid klinkt in Brussel!