Dertien nieuwe proeftuinen langdurige zorg in de startblokken

Terwijl de eerste drie proeftuinen in de langdurige zorg nog doorlopen, zette het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) begin juli het licht op groen voor 13 nieuwe proeftuinen. De proeftuinen hebben de opdracht gekregen om de komende zes maanden ervaring op te doen met gegevensuitwisseling in de langdurige zorg. Ze zijn daarmee koploper voor de subsidieregeling die de landelijke gegevensuitwisseling moet versnellen.

De eerste 3 proeftuinen begonnen januari van dit jaar en betroffen het ontwikkelen van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). De oogst van de nieuwe selectie proeftuinen omvat 4 projecten rondom PGO, 7 projecten rondom eOverdracht en 2 projecten over medicatieveiligheid. De deelnemende organisaties staan in de startblokken om hun plannen te realiseren.

De betrokken partners bij de vier nieuwe InZicht PGO-proeftuinen zijn: Stichting Careyn, Stichting Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels, Vierstroom Zorg Thuis i.c.m. In Beweging en tot slot Stichting Koraal i.c.m. Stichting Dichterbij.

Bij de InZicht eOverdracht-proeftuinen zijn dit: Cordaan, Curamare, ThoeZ Twente, Stichting Siza, Transmuraal Managementberaad, Stichting Omring en Stichting Kwadrant Groep.

En bij de InZicht medicatieveiligheid-proeftuinen zijn dit: VVT-instelling IJselheem en Stichting Zorggroep Elde.

De betrokken partners bij de eerste drie InZicht PGO-proeftuinen van januari 2019 zijn: Carintreggeland, Sensire en Tjongerschans Ziekenhuis.

Zie ook het nieuwsbericht van 2 mei op deze website: Inschrijftermijn InZicht-proeftuinen verlengd tot 27 mei.