Meld je nu aan voor de Meet Up 'Gezonde data'!

Op maandag 23 september 2019 vindt bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de 7de keer de Meet Up van het Informatieberaad Zorg plaats. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Gezonde data’. Vanaf vandaag kun je je aanmelden via de volgende link: www.aanmelder.nl/meetupgezondedata.

Meet Up 23-09-2019

Tijdens de Meet Ups van het Informatieberaad ontmoeten patiënten, zorgprofessionals, beleidsmakers én ICT-leveranciers voor de zorg elkaar. Zij doen inspiratie op over allerlei onderwerpen op het snijvlak van zorg en ICT. De dag start met een opening door Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS.

Tientallen inspirerende workshops

Bezoekers van de Meet Up ‘Gezonde data’ kunnen tientallen workshops volgen over het verzamelen, beheren, analyseren en toepassen van data in de zorg. Onder andere het CBS, DHD, de Stichting Lygature, Mediquest, MedMij, Miguide.nl, Nictiz, Registratie aan de Bron en het Trimbos Instituut verzorgen tijdens de Meet Up één of meerdere workshops. Je komt kunt onder andere workshops volgen over hoe vanuit ziekenhuizen gewerkt wordt aan gezonde data, het hergebruik van zorgdata, leefstijl coaching op basis van data, apps die het leven van chronisch zieken beter en makkelijker maken, het toepassen van machine learning in de klinische praktijk en over slimme data analyses met SNOMED.

Programma op hoofdlijnen

09:00 - 10:00 uur – Inloop

10:00 - 10:30 uur - Opening door Erik Gerritsen (secretaris-generaal VWS) en Floortje Scheepers (hoogleraar Innovatie in de geestelijke gezondheidszorg bij UMC Utrecht)

10:30 - 10:45 uur - Pauze
10:45 - 11:30 uur - Workshopronde 1
11:30 - 11:45 uur - Pauze
11:45 - 12:30 uur - Workshopronde 2
12:30 - 13:30 uur - Lunch
13:30 - 14:15 uur - Workshopronde 3
14:15 - 14:30 uur - Pauze

14:30 - 15:30 uur - Afsluiting door Erik Gerritsen (secretaris-generaal VWS), Bart-Jan Verhoeff (Internist-nefroloog, bestuurder van het CMIO-netwerk, data scientist en blogger op www.dokter.ai) en Willem Brethouwer (directeur SAMR Marktvinders en ervaringsdeskundige)

15:30 - 16:00 uur - Borrel

16:00 - 18:00 uur - Vergadering van het Informatieberaad Zorg met publiek

18:00 - 19:00 uur - Borrel

Locatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Parnassusplein 5
2511 VX Den Haag
LET OP! Het tonen van een geldig legitimatiebewijs bij binnenkomst is verplicht!

Vergadering Informatieberaad Zorg, na afloop van de Meet Up

Na afloop van de Meet Up vindt vanaf 16.00 uur de vergadering van het Informatieberaad Zorg met publiek plaats. Deze vergadering vindt net als de Meet Up op de vierde etage van het ministerie van VWS plaats. De vergadering wordt om 18.00 uur afgesloten met een borrel, tot 19.00 uur.

Aanmelden

www.aanmelder.nl/meetupgezondedata