Meld je nu aan voor de workshop ‘Cross-border Innovation Procurement in Health’

In Brussel organiseert de Europese Commissie op donderdag 17 oktober 2019 van 10.00 tot 17.00 uur een workshop over ‘inkoop van innovatie’ in de zorg. De volledige titel van deze workshop is ‘Workshop on Cross-border Innovation Procurement in Health: EU funding opportunities & best practices’. Vanaf vandaag is het mogelijk om je voor deze workshop aan te melden.

Het ontwikkelen, inkopen en inzetten van innovatieve oplossingen is tegenwoordig niet weg te denken uit strategieën, met name in de zorgsector. Zorgverleners in de EU worden geconfronteerd met uitdagingen zoals de financiering, verschillende regelgevingen in landen, maar ook met het gebrek aan het gebruik maken van gemeenschappelijke informatiestandaarden en interoperabiliteit.

Inhoud workshop

Tijdens de workshop wordt besproken hoe deze uitdagingen kunnen worden geadresseerd via bestaande EU instrumenten op het gebied van zorg, zoals het Pre-Commercial Procurement (PCP) en het Public Procurement of Innovative solutions (PPI). Daarnaast worden ook nieuwe financieringsmogelijkheden voor 2020 besproken en wordt gesproken met stakeholders, over de vraag hoe het beste een succesvol project wordt ontworpen en geïmplementeerd. Na afloop van de workshop vindt er een netwerksessie plaats.

Aanmelden

Bij interesse kunt u zich hier voor de pre-registratie opgeven.