Marc Nieuwland en Ronald Cornet: Harmonisatie en hergebruik van gegevens met behulp van ontologie

Beschrijving van de presentatie: We komen in Nederland steeds verder met het vastleggen van data die echt bruikbaar is. Waar we staan en wat de volgende stappen zijn, komt aan bod in deze presentatie en ook wat de rol van zorgproffesionals,- organisaties en leveranciers is.

Presentatie Marc Nieuwland en Ronald Cornet

Download hier de presentatie van Marc Nieuwland en Ronald Cornet.

Over Marc Nieuwland

Marc heeft ruime ervaring met data-gedreven verbeterprojecten in de zorg. Vanuit de praktische problematiek bij het hergebruiken van data heeft hij zich verdiept in FAIR data. Momenteel werkt hij aan het ontwikkelen van ontologieën en het gebruik van Linked Data binnen het project Keteninformatie Kwaliteit - Verpleeghuiszorg binnen het Zorginstituut Nederland.

Over Ronald Cornet

Ronald Cornet is universitair hoofddocent en prinical investigator bij de afdeling Klinische Informatiekunde van Amsterdam UMC. Zijn onderzoek richt zich op semantische interoperabiliteit in de zorg met aandacht voor gebruiker (vastlegging), techniek (opslag) en toepassingen (uitwisseling, hergebruik en data analyse). Hij is voorzitter van de VMBI – vereniging voor informatieverwerking in de zorg en van de executive board van GO-FAIR.