Meet Up: denken vanuit persona's werkt

Op 10 september vond bij het ministerie van VWS de vierde Meet Up van het Informatieberaad plaats. De deelnemers aan de Meet Up maakten kennis met de persona’s Govert, Marijke, Theo, Selin, Kaylee en Teun. In de ochtend en middag konden de bezoekers kiezen uit ruim 25 workshops, onder andere over digitale toegankelijkheid, cyber security en e-health. Tijdens de workshops werden de deelnemers uitgedaagd om zich volledig te verplaatsen in de belevingswereld van de persona’s.

“Ik was vandaag Theo en dat was leerzaam en leuk”, was één van de reacties na afloop van de workshops. “Toen ik de klantreis van Theo maakte, merkte ik dat het nog niet eenvoudig is om je je volledig in hem te verplaatsen”. Veel deelnemers kwamen er tijdens de dag achter dat de persona’s veel van elkaar verschillen. Een andere reactie van één van de deelnemers was daarom veelzeggend: “Ik heb mij nooit gerealiseerd dat de klantreizen in de zorg zo verschillend voor mensen zijn”.

Meer weten over de persona’s? Download dan hieronder het boekje “Informatiereizen in de zorg”.

Voor mensen met een visuele beperking is de tekst van het boekje hieronder ook via een aparte webpagina beschikbaar