Aan het woord

We spraken op deze 1e ICT-leveranciersbijeenkomst met Annemiek Mulder, beleidsadviseur informatisering bij ActiZ; de branchevereniging van bijna 400 zorgorganisaties. En met Florian Boschker, sales- en accountmanager bij Nedap; de leverancier van technologie die zorgt voor relevante, elegante en gebruiksvriendelijke oplossingen.

Annemiek Mulder, ActiZ:

“Uit onze ‘versnellingskamers’ blijkt een van de uitdagingen voor onze leden: de zorginformatiebouwstenen zijn niet zijn ingebouwd in het ECD waarmee zij werken. Voor de leveranciers betekent het een andere opbouw van hun systemen. Dat wil zeggen: ontwikkelcapaciteit, dus geld. Dat hebben onze leden niet op de plank liggen. Een andere uitdaging is de infrastructuur. Onze leden zijn vaak niet aangesloten op het LSP of XDS. De partijen waarmee zij samenwerken wel. Zij moeten wel met elkaar de gegevens uitwisselen. Dat kan, maar dat kost tijd en ook weer: geld.

Onze focus ligt onder andere op de wijkverpleegkundigen. Want als de PGO’s cliënten in het begin onvoldoende meerwaarde bieden, moeten zij de ambassadeurs van de PGO’s zijn. En hun cliënten enthousiast maken voor het gebruik van PGO’s. Verder moeten we de zorgprofessionals goed betrekken bij de ontwikkeling van de systemen waarmee zij moeten werken.

De huidige generatie ECD’s, waar bijvoorbeeld de vele nu bestaande apps op zouden moeten aansluiten, ondersteunen de professionals niet goed in hun werk. Dat kan veel beter.
Goed overleg met leveranciers, een realistisch stappenplan en financiële ondersteuning zijn essentieel. Na de eerste stappen moet de markt dan weer z’n werk gaan doen.”

Florian Boschker, Nedap:

“Deze bijeenkomst biedt de kans om met elkaar, de softwareleveranciers samen, zaken af te stemmen en het nu goed te regelen. De gegevensuitwisseling tussen zorgpartijen onderling, maar ook het inzicht naar de cliënt toe.

Het krijgen van alle neuzen dezelfde kant op, zie ik nog wel als een uitdaging. Natuurlijk wil je voorkomen dat een partij niet mee kan bewegen en daardoor de vaart eruit haalt. Misschien moeten we tot een model komen waarin we in beginsel met een kleinere club aan de slag gaan om te bewijzen dat we concrete gevallen uit de praktijk kunnen oplossen. En daarmee een beweging in de markt creëren. Als je voldoende kritische massa hebt, kan dat de katalysator zijn voor het grotere geheel.

Als we naar standaarden gaan is het belangrijk dat leveranciers in een vroeg stadium worden aangehaakt. Dat niet al veel is uitgedacht als je wordt aangesloten. Veel leveranciers ontwikkelen graag vanuit een proces, vanuit cliëntkaders. Daarom is het goed als je vanaf het eerste moment met bijvoorbeeld een verpleegkundige, (huis)arts en apotheker aan tafel zit.”