De spelregels

Op allerlei plekken wordt informatie over iemands gezondheid opgeslagen. Sylvia Veereschild, leveranciersmanager bij MedMij, opent met een uitleg: MedMij is een stichting die tot doel heeft dat iedereen die dat wil in 2020, op één plek, in één eigen Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO), zijn of haar gegevens heeft.

MedMij-label

De kern van het werk van MedMij is het maken van spelregels: het afsprakenstelsel. Waarbij alles draait om een goede toegankelijkheid en het veilig uitwisselen van gegevens tussen de cliënt en de zorgverlener. Sylvia verwacht dat er op 1 november 2019 zeker 25 PGO’s zijn die aan de spelregels voldoen. Die het MedMij-label hebben. En dat de eerste PGO’s met een MedMij-label waarschijnlijk al in februari gereed zijn. Het enthousiasme van Sylvia is aanstekelijk:

“Omdat InZicht anders wordt ingestoken dan de andere VIPP-programma’s, denk ik dat wij met InZicht het verschil kunnen gaan maken.”

Presentatie MedMij

De kern voor leveranciers

  • Er is nu een afsprakenstelsel.
  • Implementatie gebeurt volgens standaarden zodat verschillende systemen optimaal gegevens onderling kunnen uitwisselen.
  • Er komen financieringsregelingen.

Afsprakenstelsel al beschikbaar

Online is het afsprakenstelsel beschikbaar. Introductieteksten, leidraden, use cases over verzamelen en delen, bepaalde verplichte schermen; alles is volledig beschreven. Bekijk hier het MedMij Afsprakenstelsel. Voor meer informatie belt of mailt u het MedMij-loket: 070 317 3434 of info@medmij.nl.

Wilt u weten hoe het toetredingsproces voor leveranciers eruitziet of hoe MedMij omgaat met kwalificatie? Alles staat in de presentatie van deze leveranciersbijeenkomst.