Hoog tijd voor digitalisering in de zorg

Annemiek Mulder, beleidsadviseur informatisering bij ActiZ, is ook namens de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) aanwezig. ActiZ, de branchevereniging van zorgondernemers, vindt dat digitalisering in de zorg hard nodig is.

Dat past bij de visie van ActiZ, die uitgaat van het zelf voeren van de regie over het eigen leven. Regie over de eigen zorg sluit daar naadloos bij aan. De juiste zorg op de juiste plek kan niet zonder de juiste informatie. Kernachtig vat Annemiek het samen:

“De hele wereld digitaliseert; hoezo de zorg niet?”

Voor InZicht aan de slag

  •  ActiZ maakt zich hard voor een actuele digitale toedienlijst voor de wijkverpleging. De verpleegkundige die bij de cliënt thuis komt, weet namelijk vaak niet wat de medicatie is.
  • Om de juiste informatie op de juiste plek te krijgen, hebben standaardisatie en zorginformatiebouwstenen (zibs) de volle aandacht.
  • ActiZ en VGN organiseren zogenoemde versnellingskamers. Tweedaagse workshops met leden en zorgorganisaties uit het netwerk van de leden. Hierin wordt onderzocht wat er moet worden gedaan op alle lagen uit het vijflagenmodel. Daarbij wordt goed gekeken naar de verschillende wensen en problemen van de verschillende zorgverleners.
  • ActiZ werkt samen met VGN. En wil ook met de leveranciers samen optrekken.
  • Binnenkort ontvangen de leveranciers een uitnodiging om over het nieuwe ontwerp van het Elektronische Cliënt Dossier (ECD) van gedachten te wisselen.

Aanmelden voor de versnellingskamers is nog mogelijk!

Interesse in deelname? Meld u met uw opdrachtgever aan bij Annemiek Mulder: a.mulder@actiz.nl.