Connected Health Information Platform (CHIP)

Grootschalige implementatie van transmurale digitale patiënteninformatie door zorgverleners is al een decennium een onvervulde droom. In Almere is het gelukt. Project CHIP (Connected Health  Information Platform) brengt betrouwbare persoonlijke, digitale informatie bij een groot deel van de Almeerse bevolking. Informatie van hun eigen huisarts, apotheker en/of medisch specialist over hun ziekte, medicatie en behandeling. In zowel tekst en weblinks als video via Inforium in hun gewone mailbox zonder extra accounts en wachtwoord, maar wel met respect voor privacy.

Markus Oei

Het initiatief is ontstaan vanuit zorgverleners. De informatie komt uit een combinatie van lokale informatie en een enorme database met medische informatie van de Stichting Betrouwbare Bron. Zowel de patiënten- als de dokterstevredenheid is hoog met concrete positieve effecten.

Het project CHIP is makkelijk opschaalbaar in andere steden en regio's en kan uitstekend fungeren als gateway naar andere eHealth tools als portalen, apps en PGO's. Hoe en waarom dit gelukt is zal worden getoond in deze sessie.

Spreker:  Markus Oei, voorzitter en directeur innovatie van Stichting Betrouwbare Bron/Mediweb/Inforium