Innovatiefilter: innoveren met voorbedachten rade

Iets wat werkt in de ene sector hoeft niet per se te werken in een andere sector. Hoe kunnen we (nieuwe) technologieën in de zorg beter en sneller inzetten om meerwaarde te leveren aan cliënten, familie en medewerkers van zorginstellingen? Het innovatiefilter meet en weegt in een vroeg stadium alle harde en zachte factoren van een innovatie.

Stephanie Lowiessen

Waarbij innovatie en technologie geen doelen op zich zijn. Het zijn hulpmiddelen om tot waardecreatie te komen voor de cliënt, de medewerker of de organisatie. Dan is het mooi als een organisatie van tevoren al kan bepalen of waardecreatie zal ontstaan. Het innovatiefilter is een overzichtelijke methode, die in een aantal stappen helder maakt of een technologie meerwaarde heeft én (sc)haalbaar is.

Deze methode heeft het in zich om het succes van het product of de innovatie te voorspellen én om organisaties samen op te laten trekken.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens deze sessie wordt het innovatiefilter aan u gepresenteerd en uitgelegd aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden. Tevens is er voldoende tijd om kennis en ervaring uit te wisselen.

Spreker: Stephanie Lowiessen MMI, senior adviseur bij KplusV.