Niet de cliënt centraal, maar de cliënt doet mee

Begin 2017 is Academy Het Dorp van start gegaan. Om meer mogelijk te maken voor mensen met een beperking, door de inzet van technologie.

Een cliënt zegt: ‘Als ik niet zo goed heb geslapen, komt een medewerker mij alsnog op de geplande tijd uit bed helpen. Terwijl ik ‘s ochtends nog wil blijven liggen, zonder gestoord te worden als ze aanbellen bij mijn voordeur. Waarom bestaat er geen huis die informatie geeft aan de medewerker nog voordat ik wakker word?’

Dit soort vragen zijn het startpunt voor bij Academy Het Dorp. Academy Het Dorp maakt slimme en betaalbare oplossingen, zodat mensen hun eigen leven nog meer zelf kunnen organiseren. Samen met mensen met een beperking bedenken en testen bedrijven, kennisinstellingen en zorgprofessionals die slimme oplossingen en innovaties. Zo werken cliënten samen met bedrijven en kennisinstellingen aan een ‘huis dat met je meedenkt’. Die cliënt staat niet centraal, maar bedenkt, test en geeft feedback aan degene die kunnen zorgen voor innovatieve oplossingen in de zorg.  

In deze workshop meer over dit soort projecten waarin cliënten meedoen en succesvolle innovatie tot stand komt.

Meer informatie op www.academyhetdorp.nl.

Spreker: Ruud de Nooij, innovatiemanager Siza / Academy Het Dorp