Ontzorg jezelf door focus en eigen regie

De 24/7 maatschappij zorgt voor veel informatie en afleiding. Dat moet je allemaal maar kunnen verwerken. Ingrid Stoop bedacht een methode die helpt bij het stellen van handige vragen waardoor gesprekken efficiënter worden.

Ingrid Stoop

Op school leerde je taal en rekenen en alle informatie wordt daaraan gekoppeld. Als het goed gaat tenminste.

Zo richt iedereen het eigen hoofd in met informatie die je wil of liever niet wil onthouden maar toch in je hoofd iedere dag meespeelt.

Informatie staat vaak door elkaar en je kunt het niet makkelijk terugvinden. Dat is ook de reden dat zorgprofessionals met taal en rekenproblemen lastig rapporteren.

Ingrid Stoop: "Ik ontdekte hoe het hoofd denkbeeldig gezien werkt, praktisch dus, want medisch gezien bestaat het hoofd uit o.a. hersenen. Behalve kennisprocessen zijn trauma's, onverwerkte emoties en psychosomatische klachten ook onderdeel in het eigen brein. Ze staan daar opgeslagen.

Door de persoon zelf de regie te geven over die eigen processen die in het eigen hoofd plaatsvinden wordt daar ook de eigen oplossing ingezet, door de persoon zelf.

De behandelaar stelt alleen vragen en blijft uit de inhoud. Het verhaal wordt niet verteld. Hoe dat werkt ga ik je in mijn sessie vertellen en je gaat het zelf ervaren als je dat leuk vindt. Het is een interactieve sessie waar jij, als vanzelfsprekend, zelf de regie hebt!"

Spreker: Ingrid Stoop, trainer ontwikkelaar van de MatriXmethode van het MatriXmethode Instituut.