V&VN ontvangt eerste DIZRA award

Tijdens de online vergadering van het Informatieberaad Zorg op 20 april heeft V&VN digitaal de DIZRA award 2020 ontvangen. De afkorting DIZRA staat voor ‘Duurzaam Informatiestelsel in de Zorg Referentie Architectuur’ en de award is bedoeld om het gebruik van DIZRA te stimuleren.

V&VN ontvangt eerste DIZRA award

Veel waardering en lof voor V&VN

Tijdens de online vergadering overhandigde Erik Gerritsen, voorzitter van het Informatieberaad, de eerste DIZRA award aan Renate Kieft, programmamanager eOverdracht. V&VN is met 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN behartigt de belangen van verpleegkundigen, verzorgenden en van verpleegkundig specialisten. Tijdens de online uitreiking sprak voorzitter Gerritsen waardering uit voor het werk van V&VN op het terrein van de referentie architectuur: ‘V&VN is met het programma eOverdracht bezig met een enorme inhaalslag en verdient daarom veel waardering voor de manier waarop ze met DIZRA aan de slag zijn gegaan. Ook verdient de manier waarop V&VN het gedachtengoed uitdraagt veel lof!’.

De DIZRA award wordt vanaf 2020 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie in de zorg die zich actief heeft ingezet op het terrein van de referentie architectuur, op weg naar een duurzaam informatiestelsel voor de zorg.