Open consultatie DVD Exit: reageer van 9 juni tot 17 juli 2020

Het komt nog steeds voor dat zorginstellingen beelden uitwisselen met DVD’s. Dit is niet meer van deze tijd en daarom werkt het programma Twiin aan elektronische beelduitwisseling tussen ziekenhuizen, zodat beelden veilig en snel kunnen worden uitgewisseld. Vanaf vandaag is voor iedereen mogelijk om door middel van een open consultatie ideeën en suggesties voor het project DVD Exit met Twiin te delen.

De functionaliteiten van Twiin om de verschillende soorten zorgprocessen te ondersteunen komen gefaseerd beschikbaar. De eerste stap is het vervangen van de dvd door een digitaal alternatief en daarmee onder andere ter voorkomen dat deze op de buik van de patiënt in de ambulance of met een taxi mee moet. Hiervoor wordt in 2020 een laagdrempelige, veilige, voor alle zorginstellingen beschikbare voorziening voor het versturen van de radiologie beelden en verslagen gerealiseerd.

Twee vragen staan centraal bij de open consultatie

Om te komen tot een laagdrempelige, veilige, voor alle zorginstellingen beschikbare voorziening voor het versturen van de radiologie beelden en verslagen wil Twiin graag van u weten hoe u aankijkt tegen de onderstaande twee vragen: