Het Informatieberaad is een bestuurlijke samenwerking tussen deelnemers uit het zorgveld en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Gezamenlijk werken de leden van het Informatieberaad aan een duurzaam informatiestelsel.
 

Een onderdeel daarvan is dat er standaarden komen waarmee gegevens met digitale middelen efficiënt en betrouwbaar uitgewisseld worden. De vele zorgpartijen die het Informatieberaad rijk is, beslissen met elkaar welke standaarden er komen, wie daarbij een rol spelen en welke partij de rekening voor de invoering gaat betalen.

Het Informatieberaad werkt ook aan een goed klimaat. In het programma Zorginnovatie worden partijen bij elkaar gebracht, goede voorbeelden gedeeld en stimuleringsprogramma’s opgezet. Zo is er subsidie voor ziekenhuizen die het binnen twee jaar mogelijk maken dat patiënten ín het ziekenhuis hun digitale dossier in kunnen zien.

Tijdbalk InformatieberaadHieronder ziet u welke stappen het Informatieberaad zet bij het realiseren van een duurzaam informatiestelsel in de zorg.

2016

2015

2014